Structura Gândirii Inteligența Divină personală

0
1810
banner topSpatiu Banner

În articolul precedent, din luna iulie, am detaliat Structura Gândirii, menționând că: gândul, cererea, acceptarea, emoția, energia, dorința, obiectivul, planificarea, acțiunea, educația, experiența și primirea, aceste douăsprezece cuvinte, cu viața din spatele lor, sunt apostoli ai evoluției și construirii Ființei Umane, și reprezintă o bază foarte importantă pentru a înțelege conceptual calea ta prin Trup și Minte.
Este un liant de la mental spre spiritual, prin Corpul Fizic și întregirea Corpului Non Fizic, odată cu înțelegerea Conștientului, a Subconștientului EdEx și, în final, a Subconștientului Spiritual (Sufletul).
De aceea, Inteligența Divină personală este călăuza celor doisprezece apostoli, unealta de lucru sacră, care te duce de la existență la trăire, de la trecut sau prezumtivul viitor, la prezent, la clipa de acum, nu numai prin construcție ci și prin creație. Devii întregul, parte a ceea ce este Întregul, Inteligența Divină Universală.
Așa cum spuneam în articolul “Structura Ființei Umane”, realizăm, în evoluția noastră, dualități și prin înțelegerea a ceea ce este entitatea Sufletul și Inteligența Divină personală. Acestea, dualitățile, la un nivel superior, devin întregi mici, ultime etape spre momentul descoperirii ca Ființă Umană, întregul.
Ai ajuns la stadiul în care expresia: nu vorbesc despre tine, vorbesc cu tine dă conținut și acceptare la: vorbesc cu tine, despre tine, și reprezintă trăirea în prezent cu Trupul, Mintea și Sufletul.
Inteligența Divină personală și Subconștientul Spiritual (Sufletul) nu au conținut fizic, descriere în cuvinte ca părți ale unui concept sau instrumente ale minții. Acestea sunt și atât. Oricine caută să le descopere și să le materializeze fizic, în fraze sau forme senzoriale, face mulți pași înapoi pe traseul lui a ști, a pricepe și a crede, intrând pe făgașe dogmatice, într-o existență prin trecut sau un așa zis viitor. Nu vei ajunge niciodată la convingere, care este întregul prin existență și trăire cu Mintea și Sufletul, pe piedestalul mental și spiritual.
Și astfel:
convingerea că, ești întregul prin entitatea Subconștientul Spiritual;
convingerea că, ești Atitudinea Ființa, calea prin cele patru Puncte Cardinale Ființa, manifestările: virtuoasă, pozitivă, constructivă până la creativă și constantă;
convingerea că, ești printr-o educație și experiență profunde de viață, de trăire prin cei doisprezece apostoli ai Structurii Gândirii,
este Convingerea!
Așa, prinde conținut expresia: Eu sunt!
Și atât!
Ajungi la tine manifest prin Inteligența Divină personală, spre împlinire cu Sufletul, care, astfel, este eliberat din cușca de spini, iar Trupul și Mintea nu mai plâng, inconștiente, cu lacrimi de sânge.
Inteligența Divină personală este în și cu Ființa Umană, și degajă Iubirea. Așa, resimți fericirea, bunăstarea și sănătatea, prin care trăiești din nou viața. Apare, se construiește și se creează, fizic și non fizic, minunăția nelimitării prin Iubire și viață. Ai Inteligența Spirituală prin Inteligența Intuitivă și Inteligența Divină personală.
Ea, proprietatea ta privată, a mea, a ei, a lui, ce creează manifest Inteligența Divină Universală și întreaga creație de miliarde și miliarde de ani, este marcată la rândul ei ca o rază din Spirit (Întregul), în fiecare Corpul Fizic, pui de Ființă Umană, ce întregește Iubirea și viața pe Planeta Albastră. Și tot așa, în manifestări, în entități diferite, sub formă de minerale, vegetale, viețuitore și Ființe Umane, ea, raza spirit, devine Suflet, într-o nouă expresie a naturii.
Sufletul nu este proprietatea Ființei Umane așa cum cred oamenii, el este în toate cele, în cele patru Puncte Cardinale Divine Universale: mineralele, vegetalele, viețuitoarele și Ființele Umane.
Inteligența Divină personală este trăirea pozitivă a clipei.
Fiind în prezent, trăiești clipa de acum, și nu este loc pentru opusul manifestării pozitive, cea negativă, o manifestare a Atitudinii Ego.
Având coordonatele, manifestările: virtuoasă și pozitivă, calea îți este luminată.
Inteligența Divină personală este cu tine, este prin tine. Astfel, și manifestarea constructivă și cea constantă, devin componentele tale naturale.
Pas cu pas, construcția devine mai ales creație. Devii creatorul: profesiei tale, bunăstării tale financiare, împlinirii tale familiale, celulei tale de sănătate în tot trupul, imaginii tale sociale și a unei excelențe prin evoluția ta personală.
Spațiul și mediul sunt ocupate de Iubire prin trăirea în prezent, și nu ai cum să mai redevii om prin Atitudinea Ego și cele patru Puncte Cardinale Ego, manifestările: vicioasă, negativă, distructivă, până la conflictuală, și inconstantă.
Rămâi Ființă Umană prin virtute, pozitivism, construcție-creație și constanță.
Dacă toate acestea nu numai că le știi, adică doar le-ai memorat, ci le-ai și parcurs prin experiențe, trăiri, care au dat pricepere, credință și în final convingere, atunci, chiar dacă răul se prezintă lângă tine, într-o persoană sau mai multe, sub formă de ignoranță, prostie sau chiar tâmpenie, sau te regăsești în situații de acest gen, toate vor fi moarte înainte de a se naște, și tu vei rămâne la fel de luminat.
Ești Ființă Umană prin Sufletul tău manifest și Inteligența Divină personală.
Iată că, prin Inteligența Divină personală, Sufletul este și atât!
Ai, prin convingerea unui concept și prin trăirea momentului, înțelegerea a ceea ce este Ființa Umană.
Mintea există și se-ndreaptă spre trăire, și Sufletul devine manifest prin clipa de acum!
Te întregești cu ceea ce este Mintea Luminată!
Devii întregul, Ființă Umană: Trup, Minte și Suflet!
FII! Frică. Iubire. Iubire!

Cu drag,
Dumidalba – Dumitru Radu Cormoș

BANNER TEST
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStructura Inteligenței
Articolul următorStructura Gândirii
Cormos Dumitru Radu Consilier pentru Dezvoltare Personală. Autor al Conceptului ISOCAP, pentru succes și valoare: profesională, financiară, familială, fizică și de sănătate și socială și de evoluție personală. Trainer și manager de proiect. Expert mental și maestru spiritual. Experiență doisprezece ani, zeci de articole publicate, emisiuni radio, cursuri și seminarii interactive, DVD-uri și CD-uri, mii de studii de caz.