Dialogul te înspăimântă! Știi?

0
688
banner topSpatiu Banner

Iată un cuvânt minunat!

Viața din spatele lui te duce în altă lume. Multe persoane nu ajung să perceapă conștient dialogul, nu au cunoașterea, caracterul și conștiința pentru a fi în dialog cu ele însele. Abia apoi poți fii în relație cu cei și cele ce se întâmplă în jurul tău.

Nu pricepi!

Ce am făcut acum?

Dintre cei care au început să citească acest articol, acest dialog al meu cu dialogul, unii vor spune că nu fac altceva decât să-i jignesc profund.

Hai să dăm la fund această primă impresie și să ne cunoaștem mai bine!

Ca și mine, fiecare avem un ego, care, din păcate, la mulți, ca să nu spun imensa majoritate, este foarte, foarte, foarte puternic. Egoul tău intervine imediat ce simte, și simte al dracului de repede, că s-a produs un dezechilibrul în discuție.

Nu mai este paritate! Nu mai este 50%-50%!

Hopa! Tu faci monolog! Mă jignești!

Dacă este să ne luăm după cifre, jumi-juma, rezultă că, nu ar fi dialog decât într-o situație dintr-o sută, adică doar 1%. În toate celelalte cazuri apare dezechilibrul.

Nu mai este egalitate! Nu mai este dialog!

Acum, egoul tău reacționează “inteligent”.

Nici chiar așa, accept și 49%-51% sau 48%-52% în defavoarea mea, și … !

Stai! Deja nu mai este bine!

Și, în majoritatea imensă a discuțiilor, acest stai, vine foarte repede.

Dar ce înseamnă dialog?

Orice relație între două persoane, care se ascultă, reprezintă adevăratul dialog. Chiar dacă una doar este atentă și nu spune nimic, ai o conversație. Într-un dialog există mai multe dialoguri. De aceea poți spune, și este o realitate, că atunci când tu vorbești și partenerul de discuție ascultă și nu comentează nimic prin cuvinte, ai o adevărată relație și în acest caz.

Vezi și simți, în schimb, că acesta este impresionat de ce aude și este de acord cu tine, fără să mai comenteze. Se trece, astfel, la alt dialog, la o altă temă de discuție, unde, de această dată, comentariile pot fi de ambele părți, sau viceversa.

Ha, ha! Nu ești în pierdere!

Am ținut să intru în astfel de detalii, de cazuri particulare, pentru a arăta, că o relație se bazează pe respect pentru tine și, desigur, astfel, de apreciere pentru partenerul tău. Nu trebuie să te simți obligat de a comenta cu orice preț și, mai ales, de a contrazice, de a avea o părere contrară, că așa ai învățat, că așa dă bine. Dacă procedezi astfel, lași egoul tău, dezvoltarea negativă a minții, a mentalului, să existe.

Asta vrei?

De fapt, este o aducere a trecutului în prezent, o existență inconștientă, fără să trăiești clipa, fără să acumulezi o nouă Educație și, apoi, o nouă Experiență. Și tot așa.

Trăiește clipa, fii în prezent!

Bazează-te pe intuiție, care este forma de comunicare între entitatea ta: Subconștientul și entitatea ta: Conștientul.

Nu numărul de minute de vorbire dă echilibrul sau dezechilibrul.

Prezența ta, lângă partenerul de discuție, cu Trupul, Mintea și Sufletul, cu sănătate, luminare și manifestare, sunt determinante.

Altfel, ești o furtună pe o drum al pierzaniei, în care debitezi ce te interesează pe tine și nu-ți pasă ce se petrece și ce spune celălalt.

Ai, totuși, un puternic străjer, cu ghilimelele de rigoare, ego-ul tău, care aude tot și reacționează dur, se simte jignit și când este cazul și, mai ales, când nu este cazul.

Ăsta vrei să fii?

Poți să spui, simplu, soluția este: vreau să ascult persoana de lângă mine, să-i dau atenția cuvenită.

Vrei asta?

Nu este deloc ușor, dacă de mic copil evoluția ta mentală a luat o turnură greșită. Adică, o educație prin care, inconștiente sau nu, familia, biserica, școala, comunismul, au dereglat zeci și zeci de generații, care, la rândul lor, au îndobitocit exact pe cei dragi, copiii și nepoții, și iau transformat în “Omul Nou” prin dogme criminale din secolul trecut.

Păcatul cel mare este că, nici acum, după mai bine de douăzeci de ani, nu știm să cernem, nu înțelegem cine suntem și, mai ales, cine putem fi. Și totuși …

Deși este foarte valabilă, încă, zicerea “nici nu pricepi, că nu pricepi, câte nu pricepi”, ai și acest … și totuși.

Lumea, tot mai numeroasă, vrea dialogul.

Iată, ai posibilitatea s-o faci acum!

Vei afla, apoi, că dialogul face parte dintr-un complex numit – Structura Relaționării.

Trimite și altei persoane dragi acest articol și cele ce vor urma.

FII! Trăiește clipa!

Cu drag,

Dumidalba – Dumitru Radu Cormoș

BANNER TEST
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStructura Stării (Situației)
Articolul următorStructura Relaționării
Cormos Dumitru Radu Consilier pentru Dezvoltare Personală. Autor al Conceptului ISOCAP, pentru succes și valoare: profesională, financiară, familială, fizică și de sănătate și socială și de evoluție personală. Trainer și manager de proiect. Expert mental și maestru spiritual. Experiență doisprezece ani, zeci de articole publicate, emisiuni radio, cursuri și seminarii interactive, DVD-uri și CD-uri, mii de studii de caz.