Structura Fiinţei Umane – I

0
1433
banner topSpatiu Banner

Dacă ştii că pricepi, nu-ţi mai trebuie nimic altceva pentru a porni la drum!
Cu iubire intru, cu şoptiţi paşi, în conţinutul primei structuri din Conceptul ISOCAP, cea a Fiinţei Umane. Iat-o detaliată, pentru o bună cunoaştere a ceea ce înseamnă Trup, Minte şi Suflet.

Corpul Fizic (Trupul) şi Corpul Non Fizic reprezintă prima mare dualitate. Sunt trei astfel de dualităţi principale, care dau întregul, Fiinţa Umană.
Conştientul şi Subconştientul, ce constituie Corpul Non Fizic, te pun în faţa celei de-a doua dualităţi.
Subconştientul EdEx şi Subconştientul Spiritual constituie conţinutul importantei entităţi.
Subconştientul. Acestea reprezintă cea de-a treia mare dualitate, care contribuie la materializarea fizică şi non fizică a întregului tău. Ești tu, Fiinţă Umană, locuitoare minunată, divină, a Planetei Albastre.
Ca să depăşim falsa impresie a unui Pristanda, care numără steagurile caragialeşti şi eventuala confuzie că tu eşti două corpuri, şase entităţi şi nu ştiu câte subconştiente, să ne ajutăm reciproc în evoluţia personală, descriind „steagurile”.
Am putea spune că, cele şase entităţi ale tale şi, stai liniştit, ale mele, sunt diamante ce pot primi cât de multe feţe strălucitoare dorim fiecare. Minunăţia este că depinde doar de tine cât de numeroase faţete de o excelentă calitate pot avea valorile tale.
Cunoaşterea a ceea ce înseamnă Corpul Fizic pare mai simplă. Dacă ne luăm după ce am memorat la şcoală, la anatomie, sau am auzit în lamentările şi plângerile zilnice despre bolile unui organ sau altul, totul pare aşa, adică clar.
Corpul Fizic (Trupul) reprezintă prima etapă a cunoaşterii de sine. Dacă vorbim superficial, în urma memorării despre oase, muşchi, piele şi organe, este ca şi cum ai construi un zid din cărămizi, fără a pune liantul, mortarul între ele, pentru o primă trăinicie.
Punându-te în discuţie şi prin creier, măduva spinării, sistemul nervos central şi periferic, îţi consolidezi priceperea existenţei fizice precum trăinicia aceluiaşi zid, pe care îl şi tencuieşti, pentru că vorbești și te pricepi și prin computerul bio.
Simţurile tale senzoriale, fizice, te ajută să realizezi o trecere conştientă, de pricepere mai bună a lumii şi de desluşire a celei non fizice, de înţelegere, pas cu pas, a lumii materiale unde ignoranţa şi întunericul pot să dispară.
Aceasta, lumea, devine mai frumoasă prin culoare. Este ca şi cum ai da finalitate zidului, zugrăvindu-l, dar nu oricum. Tu dai nuanţele ce te reprezintă!
Decizi!!!
Culoarea Corpului Fizic este dată şi de cunoaşterea importanţei razei soarelui, a aerului și a apei, a alimentaţiei, a mişcării, a odihnei. Iată calea printre aceste doua ziduri, unul fizic şi unul non fizic, care duce de la Corpul Fizic (Trupul), la Corpul Non Fizic.
În cazul de faţă este vorba de Conştient şi Subconştientul EdEx (pentru început în dualitate), construind Mintea. Iată că lumea devine mai frumoasă prin aspectul fizic şi non fizic!
Evoluezi!
Este începutul trăirii lumii interioare lângă şi prin lumea exterioară. Este dualitate spre întreg. Intri, acum, în zona Minţii.
Încă de la naştere, acumulăm Educaţie (Ed) şi Experienţă (Ex), care constituie Subconştientul EdEx. Mulţi, prea mulţi, nu ştiu şi nu pricep aceste entităţi ale lor, aceste părţi ale tale, din întregul tău.
Tu, acum, ai un mare duşman. În timp ce parcurgi acest articol, ego-ul tău, fiind încrâncenat de spusele mele, nu te va lăsa în bună pace. Se va împotrivi să citeşti, să fii atent la conţinut. De ce? Simplu! Cunoaşterea este distrugătoarea ego-lui. Atitudinea Ego moare, iar Atitudinea Fiinţa răsare prin acumulări de Educaţie şi Experienţă și trăiri conștiente cu Emoție și Energie. (Despre atitudine, cu un alt prilej).
Conştientizezi, astfel, elasticitatea şi dinamica ciclurilor Ed-Ex, ce dau o evoluţie constantă Subconştientului EdEx.
Mintea, prin entităţile Conştientul şi Subconştientul EdEx, este al doilea suport lângă Trup, pentru ceea ce eşti şi vei fi.
Apare, undeva în această zonă, tărâmul Subconştientului Spiritual (Sufletul). Din păcate, azi, proliferează multe forme de dogmatism ce ne ţin între zidurile cetăţii întunericului.
Dacă te sperii, ţi-e ruşine, ţi-e frică, atunci când, de exemplu, vorbeşti singur pe stradă, uneori cu voce tare, şi îţi pui întrebări despre normalitatea ta, desigur, starea-ți este şi mai neclară, pentru că priveşti inconştient şi dogmatic.
Ești cu entitatea ta, Subconştientul Spiritual (Sufletul) sau Subconştientul EdEx, sau cu ambele contopite în ceea ce este Subconștientul în profunzimea lui, și, încă, necuprins și nepătruns?
Unde este culoarea zidurilor tale, pe care tu o decizi? FII!
Mintea şi mentalul, Sufletul şi spiritualul, pot constitui cu şi prin Trup, întregul, Fiinţa Umană.
Şoptiţii paşi te vor duce, data viitoare, spre cuprinderea mai coerentă a Minţii, adică a Conştientului şi a Subconştientului EdEx, şi spre începutul înţelegerii Subconştientului Spiritual.
Aparent, fără nici o legătură, o Fiinţă Umană are o opinie, spune:
Urcaţi în popor! Se spune despre ei, şefi și politicieni, că s-au cocoţat acolo sus şi nu mai văd suferinţa celor care i-au ales. Văd acolo jos, de fapt sus, ce-i de furat.
Voi, vinovaţi, ne-aţi făcut să ne simţim, în locul vostru, cu păcat.
Iartă-i Doamne! Ne-am deşteptat!
Dacă priceperea îţi lipseşte, nu are importanţă orice altceva ai avea.

Cu drag,
Dumidalba – Dumitru Radu Cormoș

BANNER TEST
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStructura Fiinţei Umane – II
Articolul următorI. Structura Ființei Umane
Cormos Dumitru Radu Consilier pentru Dezvoltare Personală. Autor al Conceptului ISOCAP, pentru succes și valoare: profesională, financiară, familială, fizică și de sănătate și socială și de evoluție personală. Trainer și manager de proiect. Expert mental și maestru spiritual. Experiență doisprezece ani, zeci de articole publicate, emisiuni radio, cursuri și seminarii interactive, DVD-uri și CD-uri, mii de studii de caz.