Structura Ființei Umane – III

0
1660
banner topSpatiu Banner

Subconștientul Spiritual, Sufletul, a șasea entitate, care dă împreună cu celelalte întregul tău, este ultima treaptă de trecere, de unde începe un alt tărâm al existenței și trăirii tale și se înfiripă adevărata viață. Este locul în care tu constați marea ta trăire, atât materială cât și nonmaterială. Mai mult decât atât, vei observa că tot ceea ce ai înțeles până atunci este fals. Ajungi să te detașezi de Mintea Întunecată și de falsa împreunare cu diferite dogme.

Când spun aceasta, înseamnă că este capital să nu rămâi blocat în interiorul unei credințe, cum este religia, în diferitele ei forme, și să înlocuiești dogma, poate chiar habotnicia, cu luminarea.

Prin cunoaștere, vei știi, apoi vei pricepe și, în altă etapă a evoluției tale, vei dori, apoi vei aduce lângă tine, în tine, credința, un pas înainte spre convingere prin întregul: Trup, Minte și Suflet.

Astfel, ai ajuns la adevăr. Detașarea ta de un anumit tip de minte și dogmă, marchează adevărata existență spirituală. Atât mintea cât și dogma sunt unelte esențiale ale cunoașterii prin trăirea clipă de clipă a vieții, dacă nu te lași supus lor.

Nu intru în prea multe detalii, deoarece toate cele ce au fost scrise și cele ce le voi scrie se bat cap în cap, aparent, cu frazele de mai sus.

Înțelegerea întregului tău, a Ființei Umane, împreună cu călăuza, Inteligența Divină personală și toate acestea, aflate în interiorul Întregului și în același timp creatoare a ceea ce înseamnă Întregul, Inteligența Divină Universală, trebuie să parcurgă, din partea ta, traseul: a știi și a pricepe. Mai mult, ai aflat, acum, că există o continuare a înălțării tale prin: a crede și a avea convingerea pentru a ajunge la adevăr.

Nu este ușor, și în același timp nu este greu, să pornești pe o astfel de cale. Din fericire, ai mai multe posibilități pentru a merge spre adevăratul tău sens, pe care tu ți-l alegi și tu ți-l construiești.

Este ca și cum ai avea în față un ghem, din care vrei să croșetezi o pereche de ciorapi de lână și din care ies 7 fire. De unde să începi? Prima idee ar fi să-l dai deoparte pentru că este din bucăți. Decât să gândești aducând trecutul în prezent, de ce nu faci o analiză și o evaluare care să te ducă la o soluție? Dacă ești subjugat ego-lui sau unei religii, pe care ai înțeles-o dogmatic, sau unei alte dogme existențiale, nu ești în prezent, nu le utilizezi pe acestea din interior și nici din exterior, și nu le pui în valoare, clipă de clipă. Aduci, astfel, trecutul în prezent. Și nu o să ai nici un viitor.

Deși pare curios, soluția corectă apare spontan, intuitiv, prin evoluția ta spirituală. Începerea deșirării ghemului, legarea celor 7 bucăți și realizarea unui ghem nou și întreg, sunt efecte ale stării întregului tău, a existenței tale ca Ființă Umană. Acțiunea este declanșată de tine ca utilizator a Minții și a Sufletului în profunzimea și libertatea lor, fără să se petreacă o sabotare a Sufletului de către Minte, care acum este luminată, fără intersectări nefavorabile. Se întâmplă aceasta, pentru că tu ai înțeles în profunzimea sa Ființa Umană, și te-ai întregit, trăind prin Trup, Minte și Suflet, cu ele și din exteriorul lor.

Am dat acest exemplu banal pentru că existența ta ca persoană – soluție poate veni și printr-o Educație și Experiență profesională. NLP, programarea neuro-lingvistică are, de câțiva ani, o bună reprezentare pe piața din România. Pentru a fi un profesionist apreciat, se poate accepta, până la un punct, că manifestarea constructivă este un atu pentru tine. Nu vei ajunge niciodată să ai o manifestare creativă constantă dacă nu exiști conștient și cu conștiință prin Inteligența Divină personală, unealta de lucru a entității tale de mare profunzime, Subconștientul Spiritual, Sufletul.

Aici este bifurcația, care dă înțelegere, profunzime și complexitate, existenței și trăirii tale spirituale. Este o stare la care ajungi în timp prin Educație și Experiență de viață. Și avem repere de persoane spirituale, care au fost și sunt foarte puține; și aici am putea vorbi de Arsenie Boca, prin religie, de Constantin Brâncuși, prin artă, sau de Henri Coandă, prin știință. Ei sunt dificil de înțeles în întregul lor pentru că au o viață care se bazează pe nesiguranță iar ceilalți, cei foarte, foarte, foarte mulți, există prin siguranță.

Ai putea zice, tu cititorule, că aici este o greșeală de scriere. Cum aceștia există prin nesiguranță?

Mintea dă siguranță, religia dă siguranță, regulile, preluate conștient sau nu, mai ales nu, dau această siguranță.

Se întâmplă, de fapt, un fenomen de profunzime. Regulile sunt ale minții, ale gândirii, deci ale trecutului și tu vrei și, mai ales, le utilizezi inconștient în prezent, punând semnul egal între o clipă trecută și cea de acum.

Fals, total fals!

Persoanele spirituale trăiesc clipa, ele se detașează de minte și oricare alte reguli, indiferent de domeniu și trăiesc nesiguranța momentului.

Ce minunat este să atingi o astfel de trăire!

Așa, ajungi la Iubire și ai bunătate, compasiune, devii o persoană umilă!

Astfel, declanșezi manifestarea pozitivă, care împreună cu cea virtuoasă întregesc atitudinea, ființa spirituală prin manifestările: constructivă – creativă și constantă.

Am intrat pe terenul – Structura Atitudinii, despre care vom vorbi în luna următoare.

Totul este al tău, prin tine și prin mine, prin mine și prin tine!

Trăiești nesiguranța prezentului, clipei de acum!!!

Minunat!

Cu drag,

Dumidalba – Cormoș Dumitru Radu

BANNER TEST
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStructura Atitudinii
Articolul următorStructura Fiinţei Umane – II
Cormos Dumitru Radu Consilier pentru Dezvoltare Personală. Autor al Conceptului ISOCAP, pentru succes și valoare: profesională, financiară, familială, fizică și de sănătate și socială și de evoluție personală. Trainer și manager de proiect. Expert mental și maestru spiritual. Experiență doisprezece ani, zeci de articole publicate, emisiuni radio, cursuri și seminarii interactive, DVD-uri și CD-uri, mii de studii de caz.