Structura Gândirii

0
5481
banner topSpatiu Banner

Structura Gândirii
„Noi muncim, nu gândim!”

Celebra lozincă „noi muncim, nu gândim” este un exemplu de multă ignoranță în ceea ce privește cunoașterea, noțiunile de bază necesare, pentru evoluția personală. Mintea, mentalul și Acțiunea (munca) sunt într-o relație pe care imensa majoritate nu o înțelege. Din această cauză, tu, care faci parte din această mare mulțime, nu ajungi niciodată un profesionist în activitatea ta, indiferent pentru ce stare (situație) acționezi.
Cei care demonstrau pe stradă în anii 90 și strigau mândri că ei muncesc nu gândesc, nu-și dădeau seama ce spuneau. Considerau că intelectualitatea doar gândește și ei muncesc.
Când muncești conștient, trăiești nu gândești!
Când gândești conștient, muncești și, deci, trăiești!
Trăirea este a clipei prezente, a clipei de acum.
– Tu unde te găsești de obicei? În prezent, în trecut sau prezumtivul viitor?
– Nu ești chiar dumirit și de aceea … Dar care este legătura între muncă și gândire?
– Ce înseamnă a trăi sau a exista în relație cu Acțiunea (munca)?
– Tu, în timp ce muncești, gândești constant? Simți că gândești?
– În timp ce acționezi, trăiești clipa sau exiști făcând permanent comparație cu trecutul tău (experiența ta) în domeniu?
– Aduci trecutul tău educațional și experiența în prezent pentru a munci cu folos, cu eficiență?
Iată câteva întrebări, care te vor determina să fii cu mai multă ascultare față de cele ce vor urma.
Structura Gândirii, în această fază a evoluției tale, pe traseul: a ști, a pricepe, a crede și a fi convins, devine încă un suport în evoluția personală.
Iată-o schematic:
rsc
Pe parcursul vieții, în starea de veghe, care se mai numește și starea beta, adică atunci când nu dormi, ai aproximativ un Gând pe secundă, care vine: din Subconștientul tău, parte ce constituie Mintea (Subconștientul EdEx , vezi articolul Structura Ființei Umane) și din trăirea clipei prin simțurile senzoriale (Conștientul).
La un moment dat, un Gând devine predominant, adică îți rămâne în atenție și, astfel, celelalte care vin, se pliază cu acesta.
Începi să conștientizezi tot mai puternic, și apare Cererea, pentru că tu crezi în ceea ce a fost un Gând, și, de fapt, acesta prinde un nou conținut folosindu-ne Conștientul și Subconștientul.
Practic, ajungi la Acceptare, ești convins că acel produs, fost Gând, este, deja, al tău.
Prin Cerere și Acceptare se declanșează două unelte de lucru: Emoția și Energia pe care le conștientizezi, și începi să le înțelegi cu Trupul (Corpul fizic) și Mintea (Conștientul și Subconștientul EdEx).
Toate aceste prime cuvinte: Gândul, Cererea, Acceptarea, Emoția și Energia, cu viața din spatele lor, constituie manifestarea conștientă, trăirea ta într-un sens tot mai profund. Acestea au declanșat, de ceva vreme, legătura cu Subconștientul EdEx, și se produce realizarea dualității, chiar a întregului mic: Conștient – SubconștientEdEx.
Acesta din urmă, începe să se manifeste prin Dorință.
Educația și Experiența acumulate, o bună șansă pentru o Minte elastică, ajunse în faza lui a pricepe și a crede, încep să transforme Dorința în Obiectiv și, de aici, ajungi să materializezi, profesionist, Planificarea.
Ești în fața a ceea ce înseamnă Acțiunea.
Acum poți acționa cu eficiență, pe o structură de gândire, ca cea mai sus prezentată.
Cererea și Dorința, în conceptul ISOCAP, în Structura Gândirii, reprezintă aceiași fațetă, același nivel al desfășurării gândirii. Prima construcție este a Conștientului, cu uneltele de lucru Emoția și Energia, a doua este a Subconștientului EdEx, cu uneltele de lucru Educația și Experiența.
S-a cristalizat și ultima fază, prin: Dorință, Obiectiv, Planificare, Acțiune, Educație și Experiență. Parcurgerea drumului, a sensului de la Dorință la Obiectiv, este înțelegerea diferenței dintre acestea, dar și importanța amândurora, fiecare în diverse etape ale gândirii.
Obiectivul reprezintă o cristalizare în spațiu, valoare și timp, a unei Dorințe.
De exemplu:
Îmi doresc o mașină. Aceasta reprezintă o Dorință.
Obiectiv înseamnă: Mercedes E200, automatic, argintiu metalizat, piele gri în interior, cu trapă, second hand, cu maxim 30.000 euro și să fie cumpărată în cel mult 12 luni.
Astfel, ajungem la destinație: Primirea.
Iată, cele 12 temelii, 12 apostoli, cu viața lor, care construiesc existența și trăirea ta pe un drum ce duce la o Minte Luminată și care eliberează Sufletul.
Prinde nădejde și trăiește clipa prin Inteligența Divină personală, unealta sacră de lucru a Subconștientului Spiritual (Sufletul).
Dar despre aceasta în numărul viitor.

Cu Inteligența Divină personală, pentru mine și tine,
Dumidalba – Dumitru Radu Cormoș

BANNER TEST
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentStructura Gândirii Inteligența Divină personală
Articolul următorStructura Gândirii
Cormos Dumitru Radu Consilier pentru Dezvoltare Personală. Autor al Conceptului ISOCAP, pentru succes și valoare: profesională, financiară, familială, fizică și de sănătate și socială și de evoluție personală. Trainer și manager de proiect. Expert mental și maestru spiritual. Experiență doisprezece ani, zeci de articole publicate, emisiuni radio, cursuri și seminarii interactive, DVD-uri și CD-uri, mii de studii de caz.